Utrinki s prireditve Šport in špas

V soboto smo tradicionalno, vendar prvič skupaj vse enote našega zavoda OŠ Dušana Flisa Hoče, izvedli prireditev Šport in Špas. S tem smo želeli poudariti vrednote sodelovanja, razumevanja, druženja in gibanja.  Skupaj smo ustvarjali prijetno vzdušje in nove lepe spomine.

Po uvodnem nagovoru in spodbudnih besedah ravnatelja Alojza Veličkega in župana dr. Marka Soršaka nas je dodobra ogrel vzgojitelj Miha.

Otroci so se s starši, babicami in dedki odpravili na pohod ali sodelovali na športnih dejavnostih, to so judo, hokej, streljanje, nogomet, tenis, poligon SVIZCA, igre med dvema in štirimi ognji, za najmlajše pa poligoni in igre na dvorišču vrtca.

Po vrnitvi s pohoda in po prvem sklopu aktivnostih so se nam na stojnicah  s svojimi pridelki in izdelki ter dobrotami predstavili lokalni dobavitelji našega zavoda, s katerimi skrbimo za čim bolj zdravo prehrano naših otrok. Skupaj ohranjamo zdrav in prijazen odnos do narave in s tem bogatimo našo sredino in zdrav življenjski slog. Ob tej priložnosti bi se jim vsem še enkrat zahvalila, da so se odzvali s tako dobro voljo in v velikem številu. Z nami so bili: HECL jogurti, KMETIJA LEŠNIK, KMETIJA GRAHOR, KMETIJA FREŠER, KMETIJA ŽITNIK, ČEBELARSTVO PREGL, KMETIJA GREIF, KMETIJA VRECL, KMETIJA ŠILEC, SIRARNA ČUŠ, KZ RAČE, FKBV PIVOLA in HIŠA SLADIC ŠTEKAR. Zahvala tudi RDEČEMU KRIŽU, predvsem gospe Ruži, ki je vsem, ki se niso ustrašili mraza, merila pritisk. Hvala članom AMD Pohorje Hoče, da so poskrbeli, da ni bilo cestnih zapletov.

Veseli smo, da se je našemu vabilu odzvala policijska postaja Rače, ki nam je predstavila delo in opremo policijskih konjenikov, vodnikov  službenih psov in svoja vozila. Tako smo lahko občudovali konje, jih božali, največji vtis pa je naredila demonstracija policistov vodnikov službenih psov.

Seveda ni šlo brez naših gasilcev, ki so vedno pripravljeni za sodelovanje. Otroci so lahko raziskovali njihova vozila in opremo, torej hvala PGD Hoče in PGD Bohova.

Da smo imeli dovolj energije, so poskrbele naše kuharice, ki so nam pripravile izvrstno toplo malico in čaj.

Podelili smo priznanja in nagrade najmlajšemu in najstarejšemu udeležencu prireditve ter najštevilčnejši družini. Čestitke vsem.

Verjamem, da nas je sobotno druženje obogatilo, želim vam obilje v jeseni s čim več prijetnih občutij.

Še enkrat zahvala vsem udeležencem, da smo skupaj ustvarjali nove, lepe spomine.

»Svet je tako prostran in vsak od nas tako majhen – a če nas povezuje prijateljstvo smo velikani.«

 

Hoče, 29. 9. 2018                                                             Lucija Velički

 

film, avtor Žiga Petrovič:

 

(Skupno 144 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost