Predstavitev naše šole na sejmu ALTERMED 2019

Ste že slišali za sejem Altermed? Mi smo. Pa ne le slišali, tudi obiskali smo ga. V soboto, 16. 3. 2019,  smo se zgodaj zjutraj z učitelji Majo Debeljak, Alešem Tušem, Joco Lipuš in Natašo Nikolič odpeljali izpred šole proti Celju. Vožnja je trajala približno tričetrt ure.

Ko smo prispeli, smo najprej raztovorili vso prtljago in začeli urejati stojnico. Naš slogan je bil Lokalno je aktualno. Naša stojnica se je šibila pod dobrotami, ki so jih prispevali lokalni dobavitelji naše šole: siri in jogurti kmetije Hecl, mleko s kmetije Frešer, jabolka Sadjarstva Vrecl, piškoti in bučna semena kmetije Žitnik, domač kruh s kmetije Lešnik in jabolčni sok ter marmelade sadjarstva Greif. Mimoidoče je k stojnici privabljala naša zelo aktivna čebelica Taj Karo. Izdelke smo ponujali Nuša Nedeljko, Alex Strnad, Elena in Melanie Jurko in Vid Rakuša. Na stojnici so obiskovalci lahko spremljali tudi tiskanje modelčka za piškote z logotipom naše šole s 3D tiskalnikom. Potek dela je nadzoroval devetošolec Vid Gomaz. Logotip naše šole smo odtisnili tudi na medenjake, ki smo jih spekli v šoli in so jih obiskovalci lahko tudi poskusili. Učenka Nika Lajmsner je na stojnici slikala na panjske končnice, saj smo želeli poudariti pomen čebel in čebelarstva. Pridružil se ji je tudi že omenjeni učenec Vid Gomaz. Za nepozabno vzdušje je poskrbel tudi Matej Lobnik s svojo  harmoniko, ki je glasno odmevala po celi dvorani in kar vabila k nam. Naša stojnica je bila dobro obiskana in mimoidoči so nenehno kazali zanimanje za naše delo. Učenci smo imeli tudi nekaj prostega časa, med katerim smo si lahko ogledali še izdelke drugih šol in poskusili njihove dobrote.

Pohvalimo se lahko tudi s predstavitvijo na kuharskem odru, kjer so Nuša Nedeljko, Alex Strnad in Taj Karo spekli okusno pecivo iz ostankov kruha, nato pa so ga v pokušino dali tudi gledalcem.

Sejem se je zaključil približno ob šesti uri. Pospravili smo stojnico in se utrujeni odpravili proti domu. Za nami je bil naporen, a zanimiv dan.

ZLATO PRIZNANJE: Datoteka

Elena Jurko in Vid Rakuša, 8. a

PRILOGA: Datoteka

 

(Skupno 284 obiskov, današnjih obiskov 2)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost