PROJEKT VEZI RADOSTI V VRTCU IN ŠOLI HOČE

V torek, 17.4., smo v vrtcu izvedli 4. projekt VEZI RADOSTI.  Z namenom, da bi omogočili otrokom iz vrtca in učencem v šoli občutenja radosti ob igri vlog, preko katere bodo za en dan zamenjali vloge in  utrdili prijateljske vezi, smo osnovali omenjeni projekt in ga poimenovali VEZI RADOSTI. 

Učenci prvega razreda so bivali v vrtcu od enega do več let. Radost se je znova vrniti v prostore vrtca, se igrati z »že znanimi« igračami, predvsem pa je radost srečati vzgojiteljice in mlajše otroke, s katerimi so preživeli, kar nekaj časa.
Predšolski otroci z navdušenjem zrejo v šolo in izkušnja, da bodo lahko en dan »že učenci«, prinaša veliko radosti.

Lep pomladni dan se je obetal, ko so se ob 8.30 otroci iz vrtca skupin Pikapolonice in Muce podali v šolo, kjer so jih sprejele učiteljice 1. a in 1.b razreda. Učiteljice so predale svoje učence vzgojiteljicam, ki so jih peljale v vrtec. V istem času so se otroci vrtca Rogoza zapeljali z avtobusom do podružnične šole Reka, kjer jih je sprejela učiteljica 1. c razreda. Vzgojiteljici je predala svoje učence, ki jih je peljala v vrtec Rogoza.

Otroci in učenci so v času dveh ur ustvarjali, se igrali, predvsem pa nabirali nove vtise. Vrčevskim otrokom je bila šola zelo všeč. Povedali so, da komaj čakajo, da grejo v šolo. Učencem iz šole je bilo v vrtcu najbolj všeč, da so se lahko znova igrali z igračami in spoznavali nova zunanja igrala.

Ob 10.30 so se zbrali otroci in učenci vrtca in šole Hoče v večnamenski športni dvorani Hoče, učenci podružnične šole Reka in otroci vrtca Rogoza pa na igrišču vrtca Rogoza. Sledilo je skupno druženje in zabavne igre na vadbenih postajah. Začeli smo pomladno razpoloženi, polni pričakovanj in ob 12.00 končali s širokim nasmehom na obrazu, saj je bil za nami še en dan poln novih, zanimivih in radostnih doživetij.

Koordinatorica projekta in svetovalna delavka vrtca, Jasna Bohnec

https://youtu.be/AitmvVP-rxM

 

(Skupno 148 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost