Šport špas – druženje treh generacij

OŠ Dušana Flisa Hoče – Ekošola si v sodelovanju z mladinsko oddajo in projektom ŠPORT ŠPAS ter občino Hoče – Slivnica na temelju doslednega spoštovanja vrednot športa, zdravja in ekologije prizadeva ozaveščati šolarje, mlade in starejše o pomenu življenja in njegovih kvalitet. Vse bolj opažamo, da v naši družbi zaradi sodobnega načina življenja, žal, vidno izginjajo tudi vrednote medgeneracijskega sodelovanja in spoštovanja. Zato si prizadevamo, da bi medgeneracijsko povezanost vzpostavili ter ohranili in ravno s tem namenom je v soboto, 17. 10. 2017, pred in v Osnovni šoli Dušana Fllisa Hoče potekal športni dan z imenom Šport špas, katerega slogan je druženje treh generacij.

Srečanje treh starostno različnih generacij je na šoli že skoraj tradicionalno, saj je letos potekalo že petič. Namen tega ne samo športnega dne, temveč tudi dne druženja je, da se med seboj družijo tako učenci kot tudi njihovi starši in stari starši ter da vsi skupaj zavedno nekaj napravijo zase in za svoje telo ter sledijo pregovoru »Zdrav duh v zdravem telesu.«.

Dan je potekal zelo razgibano, saj so se učenci skupaj s starši  in starimi starši udeležili različnih športnih aktivnosti in se preizkusili tudi v športih, ki jih morda kdaj celo zapostavljamo. Tako so se preizkusili v balinanju, streljanju in hokeju, seveda pa ni manjkal niti za Slovence tako ljub nogomet in aktivna vadba za dekleta – aerobika. Prav tako pa so se naši najmlajši učenci podali na krajši pohod, ki so ga seveda opravili v spremstvu  staršev, starih staršev in učiteljic.

Prav tako so med samimi športnimi aktivnostmi za posebno atrakcijo poskrbeli gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Hoče in Bohova, ki so pokazali, kako požrtvovalni so pri  reševanju življenj.

Kulturno pa so nas tekom dne bogatili upokojenci iz Društva upokojencev Hoče in dramska skupina Samotarji, ki so navdušili s svojimi pesmimi.

Poleg vseh teh bogatih dejavnosti pa so bile pred šolo postavljene tudi stojnice, na katerih so si lahko tako učenci kot tudi ostali udeleženci ogledali in tudi kupili kakšen izdelek iz medu, za kar je poskrbelo čebelarsko društvo Alojza Greifa Hoče, prav tako pa smo si lahko na eko stojnici ogledali izdelke, ki so jih ustvarili učenci eko-krožka skupaj z mentorico Majo Petrovič Kos.

Za okrepčilo so skrbele kuharice OŠ Dušana Flisa in tako smo si lahko udeleženci Šport špasa potešili lakoto z okusno pripravljenim »pohorskim piskrom«.

Skratka dan je bil čudovit, poln doživetij in predvsem medsebojnega druženja v zavedanju, da je naše zdravje pomembno in ni vedno samoumevno. Za brezhiben potek dne gre vsekakor pohvala organizatorju tega dne, Boštjanu Korenu in seveda tudi vsem ostalim učiteljem ter vodstvu šole.

Tudi učenci so povedali, da so v taki izvedbi športnega dne uživali in da si želijo še več dejavnosti, na katerih bi bili prisotni tudi njihovi starši in stari starši.

 

Andreja Krajnc

 

 

(Skupno 65 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost