GOSTILI SMO NAJBOLJŠE V DRŽAVI

To soboto, 11. 3. 2017, je na naši šoli že drugo leto zapored potekalo državno tekmovanje za Cankarjevo priznanje. Gostili smo 138 tekmovalcev osnovnih in srednjih šol severne in severovzhodne Slovenije in še skoraj enkrat toliko njihovih mentorjev. Z naše šole so se tekmovanja udeležili kar trije tekmovalci Daša Bejat Krajnc (8. b), Urh Vrecl (8. b) in Lara Grčar (9. a).

Na začetku je vse tekmovalke in tekmovalce pozdravil naš ravnatelj g. Alojz Velički, pozdravni nagovor je imela tudi doc. dr. Milena Kerndl, ki je ena izmed vodilnih članic državne komisije za Cankarjevo priznanje. Največje presenečenje za vse udeležence tekmovanja pa je bil pozdravni nagovor pisatelja in dramatika Toneta Partljiča, ki nas je počastil s svojim obiskom. S svojo pristnostjo in humornim nagovorom je v tekmovalcih pustil nepozaben pečat, saj so se le-ti v veliki večini ukvarjali z njegovimi knjižnimi oz. dramskimi deli, ki so bila tudi izhodišča za letošnje tekmovanje.

Tekmovanje je potekalo brez zapletov, za kar gre zahvala tako tehničnemu osebju, kuharicam in tudi učiteljem oziroma učiteljicam, ki so pomagali pri organizaciji in sami izpeljavi tega pomembnega dogodka.

Andreja Krajnc (organizatorica tekmovanja)

 

(Skupno 368 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost