OBVESTILO STARŠEM O PASTEH SODOBNIH TEHNOLOGIJ

Spoštovani starši

V zadnjem času opažamo med učenci povečano spletno nasilje oz. zlorabo socialnih omrežij.

V šoli je uporaba mobilnih telefonov, drugih predvajalnikov in snemalnih naprav prepovedana, kar je zapisano v Pravilih šolskega reda in se šteje kot hujša kršitev pri obravnavi vzgojnih ukrepov.

Zavedamo se, da internet predstavlja za mlade ogromen prostor za učenje, komunikacijo in zabavo, hkrati pa vsa ta nova tehnologija predstavlja vrsto pasti in nevarnosti, če mladi to nepravilno uporabljajo.

Šola poskuša s preventivnimi dejavnostmi opozoriti na pasti interneta, tj. s pogovori pri razrednih urah in z različnimi predavanji. V tem šolskem letu je bilo interaktivno izvedeno  predavanje Nicka Vujičića »Trdno stoj, spregovori«, v teh dneh pa potekajo predavanja strokovnega delavca Policijske postaje Rače o spletnem nasilju oz. pasteh socialnih omrežij. V lanskem šol. letu je bil izveden družbeno odgovoren program za vse učence šole, delavce in starše »Neodvisen.si« ter predavanje za starše  »Internet – Ulica v otroški sobi«, izvajalca Save.si.

Prosimo vas, da poskušate nadzorovati uporabo novih tehnologij oz. se z otroki  pogovoriti o varni rabi interneta, socialnih omrežij…

Pri tem so vam lahko v veliko pomoč  informacije in gradiva za starše na Save.si – točki osveščanja o varni rabi interneta in novih tehnologij.

Pomembno je, da otroka naučimo, kako ravnati, ko se znajde v težavah, saj si vsi želimo, da bi otroci odraščali v varnem in srečnem otroštvu.

Lep pozdrav.

Alojz Velički,

ravnatelj

Pripravila: Dragica Borko,

šolska svetovalna delavka

(Skupno 23 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost