URA S PRAVLJIČARKO VESNO RADOVANOVIČ

V četrtek, 15. 12. 2016, je naše šestošolce obiskala knjižničarka, pravljičarka in pisateljica Vesna Radovanovič. S pravljičnimi vsebinami je popestrila uro slovenščine.

Najprej je učencem pripovedovala pravljico »Zalika in Gusti« iz Mislic Ferija Lainščka. Nato jim je pripovedovala o nerodnih situacijah na odru, in sicer kako se ji je nekoč zgodil popolni mrk med pripovedovanjem, ki se ji je zdel dolg celih deset minut, v resnici pa je trajal par sekund; in o tem, kako se pripravlja na pripovedovanje: povedala je, da si v mislih ustvari slike, ki se ji odvijajo kot film in ob njih razvija svoje pripovedovanje.

Zaključek pa je bil namenjen branju in pripovedovanju dveh pravljic Petra Svetine. En del učencev je bral pravljico Mrožek dobi očala, drugi del pa pravljico O mrožku, ki si ni hotel striči nohtov. Vsak učenec je dobil svoje besedilo in ga na tiho prebral. Po branju so najpogumnejši nastopili pred svojimi sošolci in pripovedovali pravljico ob slikah. Ugotovili smo, da je vsak povedal isto zgodbo precej drugače in se spomnili na način ohranjanja ljudskih pravljic. Ga. Vesna pa je povedala, kako dopolni pripoved, da še bolj pritegne poslušalce.

Za najpogumnejše je bila na koncu tudi nagrada. Vsak je od gostje prejel knjižno nagrado.

Hoče, 15. 12. 2016

Besedilo in fotografije: Lidija Mazgan,

knjižničarka

(Skupno 227 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost