ŠOLA, JUHU, TUKAJ SMO!

In končno je prišel ta težko pričakovan dan! Prvi šolski dan. Z iskricami v očeh, velikimi pričakovanji in starši ob strani so prvošolci vstopili v novo poslopje, v novo obdobje, v novi svet. Vstopili so v šolo.

Tudi učiteljice smo nestrpno pričakovale naše nove »sodelavce« in jih z nasmehom pospremile v šolsko telovadnico. Nadebudneži so po skupnem  uvodu smelo ostali sami z vzgojiteljicami  na predstavi tretješolcev,  starši pa so,  prvič zbrani v matičnih oddelkih,  poslušali najnujnejše ob prvem šolskem dnevu.

Prvošolci iz podružnične šole so se po predstavi s starši odpeljali  v Reko, kjer so jih pred šolo sprejeli četrtošolci. »Prveke«, kot jim rečejo, so pospremili do razreda in jim pokazali novo domovanje, 1.c razred.

Vsi zbrani prvošolci so se prešteli in ugotovili, da je v 1. a in b. 24 oziroma 25 učencev,  za odtenek je več deklic. Medtem, ko je v  1. c  na podružnični šoli učencev vstopilo v šolo 8 dečkov in 5 deklic, skupaj jih je 13.

Ko smo končno ostale učiteljice, vzgojiteljice in prvošolci sami, smo poklepetali, se malce spoznali in posladkali. Komaj smo si prav ogledali drug drugega in razred, že je ura odbila 11 in čas je bil za slovo. Slovo, ki pa je bilo sladko ob nasmeških in sreči v očeh.

Starši so svojim malčkom gotovo pripravili nepozaben prvi september in se spraševali, kako hitro je minilo predšolsko obdobje… ja, res čas hitro beži. In mnogi med našimi učenci še niso dopolnili niti šest let. So v občutljivem obdobju otroštva in odgovornost staršev, učiteljev in vzgojiteljev je, da jih pospremimo v svet z veliko mero nežnosti in znanja. Mi sprejemamo s  posebno odgovornostjo te majhne ljudi na njihovi poti šolanja, kjer jih bomo vodili, jim pomagali in z vso vnemo naučili mnogih spretnosti in veščin ter jim dali veliko mero znanja. Predvsem pa si želimo, da bi jim bilo v šoli lepo.

Otroci, dobrodošli na Osnovni šoli Dušana Flisa Hoče!

Jasna Pitamic, učiteljica 1.c

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost