PROJEKT VEZI RADOSTI

Že drugo leto zapored smo izvedli projekt VEZI RADOSTI. Letos nam vreme sicer ni bilo naklonjeno, ampak ugotovili smo, da je v telovadnici prav tako super, če ne še bolje kot zunaj. Poglejte si utrinke projekta:).

Kakšen je bil naš namen?

Učenci prvega razreda so bivali v vrtcu od enega do več let. Radost se je znova vrniti v prostore vrtca, se igrati z »že znanimi« igračami, predvsem pa je radost srečati vzgojiteljice in mlajše otroke, s katerimi so preživeli, kar nekaj časa.

Predšolski otroci z navdušenjem zrejo v šolo in izkušnja, da bodo lahko en dan »že učenci«, prinaša veliko radosti. Z namenom, da bi omogočili otrokom iz vrtca in učencem v šoli izkušnje vživljanja v zanimive vloge in ob tem občutenja radosti, smo osnovali omenjeni projekt in ga poimenovali VEZI RADOSTI.

Kakšne cilje smo si zastavili?

  • ponuditi učencem v šoli in otrokom v vrtcu igro vlog, preko katere bodo lahko za en dan zamenjali vloge
  • utrditi prijateljske vezi med učenci in otroki v vrtcu
  • približati otrokom v vrtcu šolski prostor preko igre, na sproščen način
  • omogočiti učencem v šoli podoživljanje vrtca in brezskrbnih trenutkov

Kdo je bila ciljna populacija?

Otroci iz skupin Pikapolonic, Srn, Muc in Ustvarjalcev ter otroci 1. razredov v centralni šoli in v podružnici Reki (letos je zaradi ujemanja številčnosti, na pomoč vskočil še 2.C).

Kdo je sestavljal projektni tim?

  • Idejni vodja in koordinatorica projekta: svetovalna delavka vrtca Jasna Bohnec
  • Strokovne delavke vrtca: Lea Krajnc Lešnik in Alenka Rozman; Polonca Doberšek in Mivida Mali; Aleksandra Vidmar in Alenka Tomažin; Nikolina Lonec in Anita Gajer
  • Učiteljici 1. razredov: Vesna Zemljič, Albina Fuchs, učiteljica 2. razreda: Olga Olas Kovač, Mojca Ucman Levar ter drugi učiteljici v 1. razredu Breda Šetar in Miljana Šmon, prijazno so pomagale še Brigita Pećanac, Maja Petrović Kos in Mojca Kolarič.
(Skupno 364 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost