ŠOLA V NARAVI 2015/16

Zjutraj ob zgodnji uri smo se vsi zbrali pred šolo, nekateri še zaspani, ampak vsi pripravljeni za nepozaben teden. Pogovarjali smo se in se poslavljali od staršev. Končno je prišel avtobus in začelo se je.

Pot je bila dolga, ampak z dobro družbo je vsak pozabil na dolgčas. Na poti smo se ustavili, pomalicali in nadaljevali pot.

Ko smo prišli smo si ogledali sobe in se namestili. Vsak je bil navdušen nad sobo, malo manj nad skupnim straniščem, a je bila to tudi edina stvar, ki bi nas lahko motila.

Že prvi dan smo se hitro pripravili in šli na kosilo. Po kosilu smo imeli vsak dan prosto. Na sestanku smo izvedeli kaj bomo počeli in že prvi dan smo odšli na krajši pohod.

Vsak dan smo imeli kaj početi. Razdelili smo se po skupinah, po razredih. Videli smo vse. Sprehajali smo se po Tolminskih koritih, tam šli čez Hudičev most, v jamo in si ogledali avstro-ogrsko pokopališče. Spet smo se sprehodili do sotočja in se na igrišču igrali razne igre.

Videli smo tudi Nemško kostnico, tam pozlačene črke in kje je grob neznanega vojaka, na katerega le enkrat na leto posije sonce. Tudi z lokom smo streljali in plezali po umetni stezi. Vsak se je naučil kako narediti zeliščni bombon. Za pogumne pa je bilo prijemanje žuželk, kuščarjev in kač.

Obiskali smo tudi Kozlov rob, tam smo si ogledali ostanke gradu, po poti pa odšli tudi v bunker iz vojne. Merili smo temperaturo in se učili.

Ob večerih se je vedno nekaj dogajalo. Šli smo na nočni sprehod, poslušali o bio kmetiji in za konec uživali v plesu. Vsak večer smo bili ob 21.30 v postelji. Sami pa se še en čas pogovarjali o dnevu.

Zadnji dan je bil najtežji, zdelo se je, kot da smo komaj prišli. Peljali smo se domov in staršem doma skočili v objem. JC

Ema Rauter 5.b

(Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost