OTROŠKI REGIJSKI PARLAMENT 2016

Mariborska regija

Pozdravljeni, danes vam bom predstavila mojo izkušnjo na letošnjem otroškem regijskem parlamentu.

K0 smo prispeli v prostore zavarovalnice Maribor, je bil manjši kaos, ampak se je v trenutku vse pomirilo. Potem smo odšli v veliko predavalnico in se posedli. Nato so nam razložili program dneva in sicer smo začeli s predstavitvami šol. Posebej všeč mi je bil skeč OŠ Franceta Prešerna; prikazali so najpogostejše pasti mladostništva.

Ko so se te predstavitve končale, so nas organizatorji razdelili v sedem barvnih skupin. Vsaka skupina je imela svojo temo; naša je bila »nasilje«. Kasneje je vsaka skupina odšla v svoj prostor, kjer smo imeli pogovore oz. debate o različnih vrstah nasilja.

Sledila je malica (narezek in pecivo), ki je bila zelo okusna.

Potem smo se vrnili v naše prostore, kjer smo izvolili delegata oz. osebo, ki je predstavila našo temo. Jaz sem bila izbrana za to delegatko, česar sem bila zelo vesela. Naredili smo plakate ter sestavili besedilo, katerega sem morala kasneje predstaviti.

Vrnili smo se v veliko predavalnico, v kateri smo imeli predstavitev tem ter tudi volitve petih delegatov, ki so se udeležili državnega parlamenta. Jaz in moja prijateljica Manja se na žalost  nisva uvrstili na državni parlament, a izkušnja je bila nepozabna. Sedaj vem, kako naj ravnam v prihajajočih izkušnjah in upam, da če naslednjič pridem tako daleč, se bom še bolj potrudila.

Hana Ledinek, 8. A

(Skupno 27 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost