»Svetovni dan čebel združuje in povezuje svet«

Čebelarsko društvo Alojz Greif Hoče je v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije v ponedeljek 29.02.2016, organiziralo srečanje z razpravo »Svetovni dan čebel združuje in povezuje svet«. Srečanje je potekalo na Osnovni šoli Dušana Flisa Hoče. Z akcijo želijo slovenski čebelarji osvestiti širšo javnost, da bo v septembru 2017 prvič obeležen Svetovni dan čebel.

Srečanja se je udeležil Boštjan Noč, predsednik čebelarske zveze Slovenije, Miran Pregel, predsednik Čebelarskega združenja Alojz Greif Hoče, Marko Soršak, župan Občine Hoče-Slivnica, Alojz Velički, ravnatelj OŠ Dušana Flisa Hoče ter številni predstavniki lokalnih čebelarjev.

Srečanje je otvoril gostitelj, čebelar Miran Pregelj. Udeležence je najprej pozdravil Boštjan Noč, ki je izrazil iskreno veselje, da je na obisku v Občini Hoče-Slivnica. Izpostavil je odlično sodelovanje med čebelarskimi društvi v Sloveniji in zgledno sodelovanje med čebelarji, občinami, vrtci in šolami. Boštjan Noč je na razpravi predstavil pobudo o razglasitvi Svetovnega dne čebel in poudaril, da želi Čebelarska zveza Slovenije s pobudo javnost opozoriti na to, da je vsaka tretja žlica hrane odvisna od čebel in, da se je potrebno v okolju zavedati pomembnost čebel in drugih opraševalcev.

Župan Občine Hoče-Slivnica se je zahvalil za požrtvovalno delo čebelarjev in povedal, da mu je v veselje, da se so čebelarji v Občini tako aktivni. Izrazil je podporo k obeleženju Svetovnega dne čebel in dejal: »Čebele z opraševanjem vplivajo na proizvodnjo hrane, naše zdravje in pomembno vplivajo na ravnovesje v naravi. V naši Občini ponosni na naše medarje in jih z veseljem podpiramo v njihovi želji po vzpostavitvi Svetovnega dne čebel. Tako bomo skupaj pripomogli, da bo čebela ostala cenjena. Obenem z udeležbo na takšnih dogodkih dokazujemo, da nas čebele združujejo. Premalokrat se zavedamo, da ima medonosna čebela izredno pomembno mesto v naravi. Že Einstein je izpostavil, da če bi čebele danes izumrle, bi čez tri leta izumrl človek.« V hitrem tempu življenja nam čebelarski produkti pomagajo krepiti in ohranjati naše zdravje

(Skupno 70 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost