»Guten Tag« – pesem, kot pot do uspeha

Učenci naše šole imamo veliko prednost, ker imamo odlično vpeljan drugi tuji jezik – nemščino. Germanski jezik je zelo pomemben, saj v našem okolju primanjkuje ogromno delovnih mest. Mnogi naši starši in znanci se vsak dan čez mejo odpravijo po zaslužek, za kar je vsekakor pogoj znanje jezika naše bližnje sosede Avstrije.
Tega se osnovnošolci mogoče še ne zavedamo, vendar bomo v bližnji prihodnosti slej kot prej spoznali, da je znanje tujih jezikov še kako pomembno za našo prihodnost.
Pouk nemščine je učiteljica začela uvajati že v  4. razredu. Takrat bi naše glave raje poležavale doma ali na sosednjem igrišču, kot pri dodatni uri pouka. Učiteljica je že na začetku naše prve ure nemščine pouk popestrila s pozdravno pesmijo Guten Tag!. Ta tradicija nas zabava še danes. Po petih letih smo učenci 9.A razreda pesem Guten Tag priredili v nam priljubljene sloge. Sedaj imamo še večje veselje do učenja in spoznavanja jezika. Ure smo tako zabavno popestrili za našo svetlo in pozitivno prihodnost.

Učenke 9.a razreda: Manja Pauko, Kaja Dovečar in Katarina Golob
Mentorica: Maja Debeljak

Posnetek pesmi

(Skupno 105 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost