PROJEKT »JEM DRUGAČE, JEM DOMAČE!«

V okviru projekta v mesecu oktobru v vrtcih in na OŠ območja Lokalna akcijska skupina – LAS Lastovica: Občina Hoče-Slivnica, Občina Starše in Občina Miklavž na Dravskem polju izvajamo delavnice. Preko delavnic želimo povečati osveščenost otrok in njihovih staršev glede pomena lokalno pridelane hrane.

Na OŠ Dušana Flisa Hoče projekt vključuje samo dve skupini otrok iz vrtca Hoče in vrtca Rogoza ter učence 3.a in 3.b z njihovimi starši. V četrtek, 18.10.2018, se bomo pogovarjali na temo »Zdrava prehrana in gibanje z roko v roki«. Pri pripravi zdravih obrokov na omenjeno temo nam bodo pomagale članice Društva žena Občine Hoče-Slivnica.

Na delavnicah se nam bodo pridružili tudi lokalni ponudniki s svojo ponudbo, saj je naš namen povečati njihovo prepoznavnost, s tem pa dvigniti zavest ter spremeniti nakupovalne navade lokalnega prebivalstva.

Lokalni ponudniki: Šampinjoni Krevh, Kmetija Pesek, Čebelarstvo Cesar, EkoDana, Čebelarstvo&kmetija Bračko, Permakulturni inštitut Maribor, Šampinjoni Krevh, Kmetija Pesek, Čebelarstvo Cesar, EkoDana, Čebelarstvo&kmetija Bračko, Permakulturni inštitut Maribor.

 

Izvajalke projektne skupine MRA (Mariborske razvojne agencije) smo:

  • Vesna Gorjup Janžekovič: lokalna akcijska skupina LAS Lastovica
  • Klavdija Gornik: članica projektne skupine projekta »Jem drugače, jem domače!«
  • Danijela Kocuvan: članica projektne skupine projekta »Jem drugače, jem domače!«

 

 

Več o projektu najdete na: http://www.lastovica.si/jem-drugace-jem-domace/ in https://www.facebook.com/jemdrugacejemdomace/.

(Skupno 50 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost