Tehnični dan za učence od 1. – 9. razreda OŠ Dušana Flisa Hoče

Dne 13. 2. 2018 so imeli učenci od prvega do devetega razreda tehnični dan z naslovom Pust. V okviru dneva dejavnosti so učenci izdelovali obrazne maske iz papirnih gradiv, spoznavali Slovenske tradicionalne pustne maske, se namaskirani udeležili pustne povorke po centru Hoč in plesa v maskah v avli šole.

Potek dneva dejavnosti:

Učenci so se ob 8.20 uri zbrali v šoli, kjer so v uvodu po matičnih učilnicah spoznavali tradicionalne slovenske maske, šege in navade. Po kratkem spoznavanju slovenske kulturne dediščine pusta so si učenci izdelali obrazno pustno masko iz papirnih gradiv. Vnaprej smo se dogovorili, da so bile maske po razredih poenotene, tako je vsak razred predstavljal skupinsko masko. Ob 9:45 je sledilo fotografiranje skupinskih mask, malica in priprava na pustno povorko. Ob 10:30 uri smo se namaskirani podali na krajši pohod po centru Hoč in se ob 11:00 uri vrnili v šolo. Zbrali smo se v zgornji avli šole, kjer so se po posameznih razredih predstavile skupinske maske. Strokovna komisija je maske ves čas opazovala in ob koncu tudi nagradila najbolj izvirne skupinske in posamične maske. Sledil je ples v maskah in sproščeno vzdušje do 12:40 ure, ko se je tehnični dan zaključil s kosilom in odhodom domov.

Glede na odzive učencev in zaposlenih na šoli lahko povzamem, da smo tehnični dan uspešno zaključili. Učenci so pridobili nekaj novih spretnosti praktičnega dela, razvijali veščine strpnih medsebojnih odnosov, pridobili nova znanja o simbolnem pomenu pusta, ohranjali slovensko kulturno dediščino in se končno tudi zabavali ob prijetni glasbi.

Hoče, 16.2.2018                                                                    Aleš Tuš, učitelj TIT

(Skupno 511 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost