4. državno prvenstvo v hitrem branju Hibra na OŠ Dušana Flisa Hoče

V soboto, 13. 1. 2018, je na OŠ Dušana Flisa Hoče potekalo 4. državno tekmovanje v hitrem branju »HiBRa 18«. Tekmovanje, ki ga je v soorganizaciji z našo šolo pripravil EIC Univerzum Minerva Maribor, je komplementarno tekmovanju Svetovne organizacije miselnih športov, v sklopu katere potekajo svetovna prvenstva v hitremu branju in tekmovanja v pomnjenju ter državno prvenstvo v pomnjenju memoriada®.

Udeležence tekmovanja je v družbi Alojza Veličkega, ravnatelja OŠ Dušana Flisa Hoče in direktorice Univerzum Minerva, mag. Vanje Jus, nagovoril častni pokrovitelj tekmovanja, župan Občine Hoče-Slivnica, dr. Marko Soršak, ki je prerezal otvoritveni trak državnega prvenstva.

Na državno tekmovanje se je od prijavljenih 198 tekmovalcev iz MemoŠOL uvrstilo 64 tekmovalcev iz cele Slovenije. Hitri bralci so tekmovali v branju 3 člankov, ki so bili tematsko zelo različni in so zahtevali visoko stopnjo koncentracije. Tekmovalci so morali vse tri članke prebrati v hitrem tempu in kasneje odgovoriti na zastavljena vprašanja. Zmnožek hitrosti branja in odstotek obnove sta rangirala posamezne tekmovalce.

Bralci so dosegli neverjetne bralne rezultate. Mejnik 1000 besed na minuto je uspelo preseči kar 36 tekmovalkam in tekmovalcev. Izstopal je rezultat JUNIORJA, 15 letnega Gašperja Dimnika iz Osnovne šole Tabor I, ki je besedilo prebral s hitrostjo 8523 besed na minuto.

Našo šolo so zastopale naslednje učenke, ki so se z dosegom izjemnih rezultatov na šolskem tekmovanju, 14. 12. 2017, uvrstile na državno prvenstvo: Lia Perić in Selma Kuljanović iz 8. B, Eva Rečnik iz 7. C, Marsela Supe Vide, Kaja Drevenšek, Julija Novak in Ema Mirič iz 6. B.

Na državnem tekmovanju so deklice ponovno pokazale svoje veščine ter dosegle izjemen uspeh.

Doseženo mesto v posamezni kategoriji:

OTROCI:

  • Kaja Drevenšek, 3. mesto,
  • Marsela Supe Vide, 6. mesto,
  • Ema Mirič,18. mesto,
  • Julija Novak, 19. mesto,

JUNIORJI:

  • Selma Kuljanović, 8. mesto,
  • Eva Rečnik, 11. mesto,
  • Lia Perić, 15. mesto.

Vsem sodelujočim učenkam iskrene čestitke za vložen trud in dosežen uspeh!

Še posebej se zahvaljujem vsem sodelavcem, ki so sodelovali pri organizaciji državnega tekmovanja na OŠ Dušana Flisa Hoče ter učencema Vitu Bejatu Krajncu in Mateju Lobniku za glasbeno popestritev programa.

POROČILO: Datoteka

Saša Muršec, mentorica

(Skupno 314 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost