Tradicionalni slovenski zajtrk v vrtcu Hoče in Rogoza

V obeh enotah vrtca smo se kot vsako leto z veseljem odzvali povabilu k sodelovanju v projektu »Tradicionalni slovenski zajtrk«, ki je bil 17.11.2017. S projektom ozaveščamo otroke, starše in strokovne delavce, o pomenu uživanja hrane lokalnih pridelovalcev, kajti le zdrava in pravilna prehrana je predpogoj za boljše počutje, ohranjanje zdravja in s tem zdravega načina življenja.

V ta namen smo na ta dan za zajtrk ponudili med lokalnega čebelarja, kruh iz domače pekarne, mleko krav iz pohorskih pašnikov in jabolka lokalnega ponudnika. Ta dan smo razglasili za »Dan slovenske hrane«.

V obeh enotah vrtca so nas obiskali čebelarji čebelarskega društva Alojza Greifa Hoče in nam predstavili čebelarjenje, uporabnost čebeljih pridelkov ter skrb za ohranjanje narave. Otroci so jim z zanimanjem prisluhnili, pomerili čebelarska oblačila in spoznali čebelarske pripomočke. Na tem mestu se zahvaljujemo našim čebelarjem, da z velikim veseljem vsako leto pridejo in obogatijo našo dejavnost v vrtcu.

In ne samo to! Pridružili so se nam tudi župan dr. Marko Soršak, ga. Katja Arnšek, pristojna za predšolsko vzgojo, naš ravnatelj Alojz Velički in predsednik čebelarskega društva g. Miran Pregl.

Želimo si še veliko takih dni.

Marija Trpin, pomočnica ravnatelja

(Skupno 62 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost