VABILO NA KARIERNI SEJEM

Mestna občina Maribor v partnerskem sodelovanju s Štajersko gospodarsko zbornico (ŠGZ), Območno obrtno-podjetniško zbornico Maribor, Univerzo v Mariboru in Zavodom RS za zaposlovanje Območno službo Maribor pripravlja drugi Karierni sejem, s podnaslovom Sejem poklicev in izobraževanja, ki bo 10. novembra 2017, v dvorani Tabor v Mariboru, med 8.00 in 18.00 uro.

Sejem poklicev in izobraževanja je v prvi vrsti namenjen informiranju mladih iz osnovnih šol v Mariboru in  drugih krajev v Podravju, ki se odločajo za nadaljnjo poklicno kariero oziroma  za nadaljevanje izobraževanja na srednjih šolah v Mariboru. Mladi obiskovalci, učitelji, šolski svetovalci in tudi njihovi starši bodo seznanjeni s posameznimi izobraževalnimi programi na srednjih šolah v Mariboru, kjer bo poudarek na tehniških poklicih, ki jih nujno potrebuje gospodarstvo v podravski regiji.

S tem bodo mladi spoznali posamezne poklice, se morda znebili predsodkov do posameznih poklicev  v gospodarstvu in se hkrati seznanili s potencialnimi delodajalci in možnostmi prvih zaposlitev ali opravljanja praks.   Prav tako se bodo lahko dijaki mariborskih srednjih šol seznanili z možnostmi posameznih študijskih programov na posameznih fakultetah Univerze v Mariboru in širše.

ŠGZ želi skupaj z gospodarstvom prispevati k večji motivaciji mladih in jih navdušiti za posamezne tehniške poklice, ki so nujno potrebni v gospodarstvu in omogočajo lažji prehod na trg delovne sile.

(Skupno 27 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost