Bralni maraton 2017

V sredo, 20. 9. 2017, smo se odpravile na Bralni maraton v Mariboru. Potekal je na Trgu Leona Štuklja.

Tema letošnjega maratona je bila Potujmo skupaj…čakajo nas svet besed, poezije in domišljije. Prireditev smo otvorili  s pozdravom mariborskega župana, s plesom varovancev zavoda Sožitje in z nagovorom predstavnice ZPM Maribor.

V nadaljevanju smo lahko prisluhnili pogovoru z mlado pisateljico Evo Kurnik. Nato pa so sledili nastopi nas maratoncev. Prisluhnili smo več pesmicam, ki so jih napisali učenci osnovnih in dijaki srednjih šol ali pa so brali pesmi znanih avtorjev. Tudi same smo nastopile s svojimi pesmicami in se odlično izkazale. Med čakanjem na naš nastop smo se preizkusile v razno raznih delavnicah in igrah, saj je potekal Teden mobilnosti.

Današnji dan je bil predvsem nadobuden, saj smo občutile kako oziroma kakšno življenje imajo tisti ljudje, ki so slepi, gluhi ali invalidni. Nekaj besed smo namenile tudi novinarjem, ki so nas vprašali, kakšno mnenje imamo o tem, kako se počutijo ljudje, ki imajo takšne težave.

Bilo je zelo fajn, a tudi zelo mrzlo. Nazaj v šolo smo se vrnile s številnimi nagradami, ki smo jih dobile po nastopu na Bralnem maratonu (knjižno nagrado) in na različnih stojnicah (promocijsko gradivo AMZS, poučno gradivo Društva slepih in slabovidnih…).

 

Učenke: MARUŠA HAAS, 6.C, MARSELA SUPE VIDE, 6.B, ADRIANA GRČAR, 6.A

Knjižničarka:  LIDIJA MAZGAN

 

 

(Skupno 81 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost