PONOVNO ODPRTJE VZGOJNO-IZOBRAŽEVALNIH ZAVODOV

Spoštovani starši,

po devetih tednih bo tudi naša šola ponovno odprla svoja vrata. V ponedeljek, 18. 5. 2020, se bo  najprej začel vzgojno-izobraževalni proces za učence 1., 2. in 3. razreda, teden dni kasneje pa še za učence 9. razreda.

OBVESTILO

o ponovni vzpostavitvi izvajanja vzgojno-izobraževalnega dela v določenem deležu v prostorih OŠ Dušana Flisa Hoče v času izvajanja odrejenih ukrepov zaradi zajezitve in obvladovanja  epidemije SARS-CoV-2 (COVID-19).

Spoštovani,

v skladu z okrožnico, ki nam jo je 8.5.2020 posredovalo Ministrstva RS za izobraževanje, znanost in šport vas obveščamo, da se bo vzgojno-izobraževalno delo za učence 1., 2. in 3. razreda OŠ od 18. 5. 2020 dalje izvajalo v prostorih šole.  Prav tako se bo od 25. 5. 2020 v prostorih šole izvajalo vzgojno-izobraževalno delo za učence 9. razreda in za tiste učence od 4. do 8. razreda, ki imajo učne težave ter težko dosegajo standarde znanja. Za omenjene učence od 4. do 8. razreda se bo lahko v prostorih šole izvajal dopolnilni pouk in druge oblike individualne učne pomoči.

Glede na zgoraj navedeno, se bo od predvidenih datumov dalje za učence 1., 2., 3. in 9. razreda vzgojno izobraževalno delo izvajalo po obveznem in razširjenem programu.

Pogoj za ponovni vstop v šolske prostore je podpisana pisna izjava in prijava učenca. Oboje ste starši že posredovali razrednikom.

Za učence, ki se vzgojno-izobraževalnega procesa v šolskih prostorih ne bodo udeležili iz zdravstvenih omejitev, ste starši že podali izjavo o obstoju teh okoliščin. Za te učence bo pouk na daljavo potekal v prilagojeni obliki. Učenci od 4. do 8. razreda pa se bodo še naprej izobraževali na daljavo po že ustaljeni poti.

Na šoli bomo izvajanje vzgojno-izobraževalnega programa prilagodili Higienskim priporočilom za izvajanje pouka v času epidemije COVID-19 v osnovni šoli, ki jih je pripravil Nacionalni inštitut za javno zdravje. Ker je organizacija v novo nastalih okoliščinah zelo zahtevna, vas prosimo, da se dosledno držite dogovorov.

Osnovne informacije:

  • Starši lahko pripeljete otroka do šole, vendar v šolo ne smete vstopiti (razen po predhodnem dogovoru).
  • Otroka prevzamete ob dogovorjenem času pred šolo. Zato je pomembno, da prihajate po otroka ob tisti uri, ki ste jo navedli na prijavnici.
  • Učenci so razdeljeni v manjše skupine, o katerih vas bodo obvestili razredniki.
  • Učenci vstopajo v šolo in izstopajo iz nje skozi vhodna vrata v prizidek.
  • Vstop otroka v jutranje varstvo je možen od 6.20. Jutranje varstvo za učence 2. in 3. razreda je še naprej plačljivo.
  • Učenci, ki niso vključeni v JV, pridejo v šolo od 8.05 do 8.15 in gredo takoj v svojo učilnico.
  • Vhodna vrata bodo odprta od 8.05 dalje.
  • V stavbo vstopajo posamezno ob ustrezni varnostni razdalji.
  • Pouk se bo za učence zaključil ob 12.45. V tem času bodo imeli tudi kosilo.
  • Po tej uri bo potekal program popoldanskega varstva, ki se bo zaključil ob 16.30.

Otroci v šolo vstopajo obuti, garderobe ne uporabljajo. Pred vstopom v razred se preobujejo v copate in čevlje pustijo ob zidu pri vratih v učilnico. Jakne, jopice bodo odnesli v razred in jih dali na svoj stol. Ob odhodu domov se učenci ponovno preobujejo pred učilnico, copate pustijo ob zidu pri vratih v učilnico in se odpravijo obuti (po isti poti kot zjutraj) ven iz stavbe.

  • Šolske potrebščine ostanejo v šoli. Otroci naj prinesejo s seboj vse šolske potrebščine, ki jih imajo doma.
  • Vsem otrokom bomo zagotovili dopoldansko malico in tisti obrok, ki ste ga označili na prijavi. Prijava in odjava prehrane bo od 18. 5. 2020 dalje potekala na enak način, kot je potekala pred 13. 3. 2020.
  • Podrobnejše informacije za vsak razred vam bo posredovala razredničarka.
  • Organiziran je šolski prevoz. Vozni red je objavljen na šolski spletni strani. Vsi učenci, ki se bodo vozili s šolskim prevozom, morajo imeti zaščitne maske.

 

VOZNI RED: Datoteka

PREVOZI ŠOLARJEV – PRIPOROČILA NIJZ: Datoteka

 

Lepo vas pozdravljam.

 

Hoče, 15. 5. 2020                                                                  Alojz Velički, ravnatelj

 

(Skupno 199 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost