Odlični uspehi naših učencev v šolskem letu 2015/16

Ob zaključku šolskega leta kot po navadi pregledamo, kako smo bili uspešni tako pri rednem pouku kot pri obšolskih dejavnostih in seveda tekmovanjih. Hkrati pa je tudi priložnost, da predstavimo učenke in učence, ki so se na tekmovanjih v znanju iz različnih predmetnih področij ali interesnih dejavnosti izkazali z vsem svojim znanjem in spretnostjo.

V tem šolskem letu so učenci naše šole izkazovali znanje na šolskih, regijskih in državnih tekmovanjih in na njih dosegali odlične rezultate. Predstavljamo vam najvidnejše uspehe – srebrna ali zlata priznanja, ki so jih učenci dosegali na regijski in državni ravni.

Tekmovalcem in mentorjem iskreno čestitamo za dosežene rezultate. Iskrena hvala tudi staršem in vsem, ki jim pri tem pomagate in jih spodbujate.

 

MATEMATIKA

Na področnem in državnem tekmovanju matematike so naši učenci dosegli odlične rezultate.

 

Srebrna priznanja so na področnem tekmovanju prejeli:

 

  1. razred: Tara Rečnik (m: L. Papotnik), Filip Vrecl (m: S. Tkalec);
  2. razred: Boštjan Kociper Pomper (m: S. Potrč), Marko Šibila (m: V. Bobovnik)
  3. razred: Urh Vrecl (m: L. Žugič Vranešević)
  4. razred: Lucija Golob, Alja Petrović (mentorica Stanislava Letonja)

razred: Matic Mlaker, Lara Paul, Lena Uranjek, Goran Arić in Pia Pravdič (mentorica V.  Bobovnik)

 

Na državno tekmovanju matematike so se uvrstili vsi, torej 12 tekmovalcev.

Zlato Vegovo priznanje so na državnem tekmovanju osvojili: Marko Šibila, Urh  Vrecl in Matic Mlaker (mentorica Vlasta Bobovnik).

 

 

SLOVENŠČINA

Na regijsko tekmovanje v znanju slovenščine so se z naše šole uvrstile 4 tekmovalke: Lara Grčar, 8. a; Lucija Golob, 8. b; Ana Dolenc, 9. a ter Kaja Kogal, 9. b.

 

  1. razred: srebrno Cankarjevo priznanje je prejela Lara Grčar (mentorica Andreja Kladnik).
  2. razred: srebrno Cankarjevo priznanje sta osvojili Ana Dolenc in Kaja Kogal (mentorici: Irena Ornik, Danijela M. Vukmanič).

Na državno tekmovanje se je uvrstila KAJA KOGAL.

 

 

 

ANGLEŠČINA

Na regijskem  tekmovanju iz angleškega jezika so sodelovali naslednji učenci: KAJA KOGAL, 9. B;  LARA PAUL, 9. B; SARA DUGI, 9. B; TADEJA VALENTINA ADAM, 9. C; JURIJ FREŠER, 9. A;  LENA URANJEK, 9. B.

LARA PAUL, 9. b, je osvojila srebrno priznanje (mentorica Danijela M. Vukmanič).

 

NEMŠČINA

Na državno tekmovanje so se uvrstile: Tadeja Valentina Adam, Brina Fras in Larisa Sužnik.

TADEJA VALENTINA ADAM in BRINA FRAS  sta v konkurenci z učenci, ki se nemščino učijo tudi kot 1. tuji jezik, dosegli srebrno priznanje na državni ravni. (mentorica Maja Debeljak).

        

KEMIJA                                             

Na državno tekmovanje iz znanja kemije za Preglovo priznanje so se uvrstili naslednji učenci:

Iz 9. razreda: MATIC MLAKER, TILEN NIPIČ, LENA URANJEK, KAJA KOGAL.

Iz 8. razreda: LARA GRČAR, JAKA VERK, ALJA PETROVIČ (Maruša Korak je zbolela).

 

Srebrno Preglovo priznanje je osvojil  MATIC MLAKER iz 9. a (mentorica Darinka Vičič)

 

BIOLOGIJA  

 

Na šolskem  tekmovanju iz znanja biologije za Proteusovo priznanje je sodelovalo 16 učencev, 5 učencev je prejelo bronasto priznanje.

 

Na državno tekmovanje so se uvrstili: Melani Koprek, 8.b; Lena Uranjek, 9. b; Jaka Verk, 8. b (mentorica Darinka Vičič).

 

 

 

ZGODOVINA 

Na področnem tekmovanju iz znanja zgodovine, z naslovom 500-LETNICA KMEČKEGA UPORA so sodelovali: LARA PAUL, 9. b,  TILEN NIPIČ, 9. c in MATIC MLAKER, 9. a.

 

Tilen Nipič je dosegel srebrno priznanje, Matic Mlaker pa se je uvrstil na državno tekmovanje in dosegel ZLATO PRIZNANJE (mentor Aleksander Duh).

 

FIZIKA

Na področno tekmovanje iz fizike so se uvrstili: Alja Petrovič in Laren Sedlanič (8. raz.) ter Kaja Kogal in Lena Uranjek (9. raz.). LENA URANJEK je prejela srebrno Stefanovo priznanje (mentorica Stanka Letonja).

 

 

LOGIKA

Na državno tekmovanje iz logike so se uvrstili naslednji učenci: Urh VRECL (7.b); Lucija GOLOB (8.b) in učenci 9. razreda: Daša LUKIČ, Lara PAUL, Lena URANJEK, Matija GSELMAN TOPLAK, Kaja KOGAL in Matic MLAKER.

Zlato priznanje iz logike so prejeli: Urh VRECL, Matic MLAKER in Kaja KOGAL. (Mentorici: V. Bobovnik, S. Letonja)

 

 

TEKMOVANJE IZ ZNANJA O SLADKORNI BOLEZNI

Na tekmovanje so se uvrstili naslednji učenci: TILEN NIPIČ iz 9. c, MARUŠA KORAK iz 8. b in LUCIJA GOLOB iz 8. b. Vsi trije so osvojili srebrno priznanje (mentorica Darinka Vičič).

 

 

 

VESELA ŠOLA

Na državnem tekmovanju iz Vesele šole sta sodelovala NUŠA ORNIK in ANDRAŽ JURANČIČ, oba iz 5. razreda. Osvojila sta srebrni priznanji (mentor Aleksander Duh).

 

 

ŠAH

Na ekipnem osnovnošolskem tekmovanju v šahu so tako dečki kot deklice dosegli 3. mesto (tekmovalo je 180 otrok).

Ekipa dečkov: Enej Mirič, Anej Frelih, Marko Šibila, Nik Javornik, Jan Fras

Ekipa deklic: Nika Lajmsner, Kaja Drevenšek, Lorena Sedlanič

 

Na osnovnošolskem regijskem šahovskem tekmovanju je Pia Hriberšek, učenka 2. d razreda, osvojila drugo mesto v kategoriji deklic do 9 let, Nik Javornik, učenec 3. b razreda, pa je osvojil prvo mesto in postal regijski prvak v kategoriji do 9 let.

 

MLADINA IN GORE

Na regijskem tekmovanju Mladina in gore je ekipa naše šole dosegla 2. mesto in se uvrstila na državno tekmovanje, kjer je osvojila 11. mesto.  V ekipi so bile: Kaja KOGAL, 9. b; Manja PAUKO, 9. a; Lara PAUL, 9. b; Manca VISOČNIK, 9. c (mentorica Vlasta Bobovnik)

 

 

TEKMOVANJE V ZGODOVINSKEM KVIZU

Na kvizu z naslovom Kulturno življenje v Mariboru in severovzhodni Sloveniji 1918-1941 je sodelovalo 40 ekip osnovnošolcev s štajerske regije. Našo šolo so predstavljale: Kaja Kogal, Manca Visočnik in Lara Paul. Osvojile so  zlato priznanje (mentor Aleksander Duh).

 

 

 

TEKMOVANJA V ZGODOVINSKEM KVIZU O GENERALU RUDOLFU MAISTRU

Kviz je organiziral Muzej narodne osvoboditve Maribor v okviru dneva odprtih vrat Vojašnice generala Rudolfa Maistra.

Našo šolo so zastopali Tilen Nipič, Jure Šimundža in Rok Djordjević Pokazali so veliko znanja in dosegli zlato priznanje. (mentor Aleksander Duh)

 

 

PROJEKT »Varuj svojo kapljico vode«

V projektu so sodelovali učenci vseh razredov naše šole in ustvarjali svojo kapljico ter igrali igre s spoznavnimi vsebinami.

 

Učenci, katerih ustvarjene kapljice vode in igrane igre so dobili največ točk, so bili nagrajeni. Majice, natisnjene s svojo personilizirano kapljico vode, so prejeli: Nika Stavanja iz 9. b – 3 majice, Tilen Nipič iz 9. c – 2 majici, Matija Gselman Toplak iz 9. c- 1 majica, Urban Frangež iz 7. b – 1 majica, Luka Pečar iz 6. c – 1 majica, Tomaž Nipič iz 3. a – 1 majica (mentorica Darinka Vičič).

 

TEKMOVANJE MALE SIVE CELICE

Na področnem tekmovanju na kvizu Male sive celice sta našo šolo predstavljali dve ekipi:

  1. ekipa: Samuel Sattler, Urh Urban in Jonatan Jezernik
  2. ekipa: Nika Nunčič, Metod Golob in Samo Kosmačin

Druga ekipa se je uvrstila v finale,  med prvih osem ekip, kjer so naši učenci na vsa vprašanja odgovorili pravilno in se uvrstili na sklepni del tekmovanja na RTV SLO v Ljubljani. Žal jim je zmanjkalo malo sreče in se niso uvrstili v naslednji krog tekmovanja (mentor Aleksander Duh).

 

TEKMOVANJE Zdrav dih za navdih

Tekmovanje vsako leto organizira Društvo pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije in učencem za njihove najboljše izdelke podeljuje odličja, ki se imenujejo Trstika (zlata, srebrna, bronasta). Tekmovanja so se udeležili učenci 9. b razreda s svojimi izdelki: Nika Babič,  Kaja Kogal,  Lena Uranjek, Lara Paul, Vid Lepenik in  Filip Jeff Planinšek. KAJA KOGAL JE PREJELA BRONASTO TRSTIKO, vsi ostali  pa priznanje za sodelovanje (mentorica Darinka Vičič).

 

TEKMOVANJE V KONSTRUKTORSTVU IN TEHNOLOGIJI OBDELAV

Na regijskem tekmovanju v konstruktorstvu in tehnologiji obdelav je našo šolo predstavljalo 7 učencev v dveh kategorijah:

LEGO 1. TRADA: Mark Vujinič (1. c, Reka); Urban Pukl (2. d, Reka); Katarina Cvetek (3. c, Reka); Matej Brkić (3. a)

LEGO 2. TRIADA: Timi Korošec (4. d, Reka); Anej Zupan  (4.a); Alex Strnad (5. b)

Mark Vujinič je dosegel 2. mesto v svoji kategoriji, Urban Pukl pa 3. mesto.

TIMI KOROŠEC je  zmagal v svoji kategoriji in na državnem tekmovanju osvojil 1. mesto v kategoriji LEGO (Mentorici: Mateja G. Prešeren in Jasna Pitamic).

 

CHEERLEADING in CHEER PLESNO TEKMOVANJE

Na plesnem tekmovanju cheerleading skupin Ljubljana Open 2016 je ekipa naše šole Borci osvojila 1. mesto.

Ekipa: Alin Rokavec (3.A), Larisa Teran (3.A), Adriana Grčar (4.C), Nika Krajnc Žgajner (4.C), Tina Moharič (4.C), Živa Luttenberger Vajngerl (5.C)

Na tekmovanju Slo Cheer Open 2016 pa so osvojile 3. mesto v  kategoriji Osnovne cheerleading skupine.

Ekipa: Alin Rokavec (3.A), Larisa Teran (3.A), Adriana Grčar (4.C), Nika Krajnc Žgajner (4.C), Tina Moharič (4.C), Živa Luttenberger Vajngerl (5.C), Klara Kuhta Durakovič (4.C)

 

TEKMOVANJE »LOGIČNA POŠAST«

Na državnem tekmovanju »Logična pošast« (na Fakulteti za naravoslovje in matemtiko)se je uvrstilo 9 učencev. Zlato priznanje sta osvojila ENEJ KACIJAN IN NUŠA ORNIK (5. raz.).

Srebrno priznanje pa so osvojili: Živa Soršak (2. raz.), Zoja Glavan Čander (3. raz.), Trina Kacijan (3. raz.), Larisa Teran (3. raz.), Kaja Drevenšek (4. raz.), Tia Tinkara Železnik (4. raz.) in Jure Šalinović (5. raz.).

 

ODBOJKA – četrfinalni in polfinalni državni turnir za starejše dečke

Na področnem in državnem prvenstvu v odbojki so učenci naše šole v kategoriji starejši dečki dosegli odlične rezultate, in sicer 1. mesto na ¼ finalnem turnirju v odbojki  starejših dečkov ter 2.  mesto na ½ finalnem turnirju v odbojki  starejših dečkov. Ekipo so sestavljali:

Ekipo so sestavljali: Gal Podjaveršek., Gal Dolenc, Lan Ivančič, Rok Bračko, Rok Porekar, Luka Primec, Luka Vrečko, Jaka Verk, Laren Sedlanič, Gašper Rebernak, Niko Brumen, Mario Vesenjak (vodja ekipe: Boštjan Koren, Loredana Cristea).

Čestitamo  učencem za borbeno igro ter uvrstitev med 5 – 8. mesta v državi.

 

ODBOJKA – področno tekmovanje za starejše deklice

Na področnem tekmovanju v odbojki za starejše deklice je ekipa naše šole dosegla 2. mesto in se uvrstila na četrtfinalno tekmovanje. Žal ji ni uspelo se uvrstiti na polfinalno tekmovanje. Ekipo so sestavljale: Alja Petrovič, Kaja Harc, Kaja Kogal, Pia Pravdič, Nika Babič, Nika Brumec, Anja Ertl, Ana Ledenik, Lara Paul, Jona Bauman, Manja Pauko (vodja ekipe Loredana Cristea).

 

ROKOMET – četrfinalni državni turnir za starejše dečke

Na ¼ finalnem državnem  turnirju  v rokometu za starejše dečke je ekipa naše šole osvojila 3. mesto. Ekipo so sestavljali: Vid Lepenik,  Rok Djordjevič,  Matija Gselman Toplak,  Tilen Nipič,  Maj Purnat,  Martin Pregl,  Lan Ivančič,  Klemen Korže,  Gal Dolenc,  Jan Serčič,  Niko Brumen, Gal Podjaveršek (vodja ekipe: Boštjan Koren).

 

ALPSKO SMUČANJE

Na področnem tekmovanju v alpskem smučanju v veleslalomu so tekmovali tudi učenci in učenke naše šole in dosegli odlične rezultate, in sicer:

Matija GSELMAN TOPLAK med nekategoriziranimi dečki letnik 2001/2002 – 1. mesto,

Kiara HAAS je med kategoriziranimi deklicami 2002/2003 dosegla 4. mesto,

Žak KARO med nekategoriziranimi dečki letnik 2003/2004 – 5. mesto

Alja PETROVIČ med nekategoriziranimi deklicami 2001/2002 – 5. mesto

Nika BATLJAN med nekategoriziranimi deklicami 2001/2002 – 10. mesto

Matija, Alja, Kiara in Nika so si s svojim dosežkom zagotovili nastop na državnem tekmovanju.

Na državnem tekmovanju v alpskem smučanju (veleslalom) se je izmed 73 tekmovalcev Matija Gselman Toplak uvrstil na izredno 4. mesto (vodja ekipe: Boštjan Koren).

 

JUDO

Na področnem tekmovanju v judu za osnovne šole so naši učenci in učenke so v skupni razvrstitvi dosegli odlično 2. mesto.

Še nekaj odmevnejših individualnih rezultatov naših učencev po kategorijah:

  1. mesto: Sara Prejac
  2. mesto: Vid Gomaz
  3. mesto: Rok Knaflič
  4. mesto: Uršula Mazovec
  5. mesto: Brina Ferk
  6. mesto: Žiga Štraus

3.Mesto: Neža Mesiček

  1. mesto: Anej Anderlič
  2. mesto: Tine Leskovar
  3. mesto: Tilen Demšič
  4. mesto: Aljaž Ferk
  5. mesto: Mitja Gajič

Vodji ekip: Boštjan Koren, Loredana Cristea

(Skupno 245 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost