Dunaj

V soboto, 9.5.2015 ob 5.45, smo se izpred šole z avtobusom odpravili proti avstrijskemu glavnemu mestu. Že na poti smo se zelo zabavali, čeprav je bila ura 6.00 zjutraj smo bili vsi polni energije. Med potjo smo imeli postanek na počivališču v Avstriji in nato smo pot nadaljevali proti Dunaju.

Končno smo prispeli do gradu Schönbrunn. Pri gradu smo obiskali znameniti živalski vrt, kjer smo imeli 2 uri časa za pohajkovanje po živalskem vrtu in ogled živali. Potem smo se napotili proti Naravoslovnemu muzeju, po katerem smo se tudi sprehodili in si ogledali bogato zbirko razstavljenih eksponatov. Končno smo se odpravili proti centru mesta. Tam smo si ogledali gotsko cerkev, opero in vse mestne zanimivosti. Nato smo imeli težko pričakovan prosti čas čas zase in za trgovine. Tega smo se vsi zelo veselili. Po vseh nakupih in prigrizku v centru mesta smo se ponovno sedli na avtobus in si z vožnjo po Ringu ogledali celoten Dunaj. Zelo utrujeni smo se odpravili proti domu. Četudi smo bili zelo utrujeni, smo imeli vseeno dovolj energije, da smo »noreli« po avtobusu ter jezili učitelje 😀 in si nekateri tudi prislužili kazni zaradi neupoštevanja pravil varne vožnje L (dodala učiteljica Maja Debeljak).

Domov prispeli ob pol devetih zvečer, kjer so nas pred šolo že čakali naši starše. Na koncu smo bili res vsi utrujeni, ampak vseeno je bila to nepozabna in čudovita izkušnja.

 

Besedilo: Nika Brumen in Tomas Potočnik, 8.c

Mentorica: učiteljica Maja Debeljak

Elektronske prosojnice: Datoteka in  Datoteka

 

 

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost